Följ Sparbanksgruppen i Finland

Banken är en värdefull partner till företagaren

Nyhet   •   Okt 13, 2016 10:48 CEST

Företagaren ska vara noga med valet av bank. Med en bra bank behöver företagaren inte lära sig allt den hårda vägen.

Mången företagare ser på banken som en obligatorisk mellanhand för företagsverksamheten, en mellanhand via vilken pengarna byter ägare. Det är sant att en dålig bank inte är något mera men en bra bank däremot är en värdefull partner till företagaren.

– Bankens expertis är till stor hjälp framför allt för en företagare som inleder sin företagarbana. När företagaren har en god bank som partner behöver hen inte lära sig allt den hårda vägen, eftersom banken kan berätta vad som har tidigare har visat sig vara bra i branschen, säger Nooa Sparbanks kundansvariga direktör Kyösti Jaakkola.

När en företagare söker finansiering ska hen inte titta bara på lånets pris, eftersom ett billigt lån kan bli överraskande dyrt för företagaren.

– Ibland lönar det sig att betala för yrkeskunskap. Om ingen i banken är intresserad av att sitta ner med dig och gå igenom vilket finansieringsalternativ som passar just din företagsverksamhet borde larmklockorna börja ringa.

I valet av bank ska företagaren mera lita på sin egen erfarenhet än bara stirra på siffror.

– Om den egna personliga banken alltid har gett god service lönar det sig att tänka efter två gånger innan man börjar byta bank.

Banken hjälper dig att förutse

En god bank hjälper företagaren att förbereda sig för framtiden. Banken kan förutse många saker som det inte är sagt att företagaren kommer att tänka på och den kan ge tips som senare visar sig vara guld värda.

– Om man kommer för att söka finansiering tillsammans med en affärspartner frågar jag i allmänhet företagarna om de har tänkt på vad de ska göra om det händer något med den ena, om den ena tappar lusten eller blir lat. Alltid förstår man inte att tänka på det här i förväg och i efterskott är det mycket svårt att göra något, säger Jaakkola.

När man funderar på vilken bank man ska välja uppmanar Jaakkola företagaren att koncentrera såväl de personliga som företagets penningärenden till samma bank.

– För en företagare är tid pengar. När man kan sköta både sina egna och företagets bankärenden under ett besök med samma person sparar man tid och besvär. Nooa Sparbank kommer också till företagaren. Vi träffas på en plats som passar företagaren.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.