Följ Sparbanksgruppen i Finland

Den populära youtube-trion Justimus sparrar unga att använda pengar förnuftigt – det lönar sig att plocka fram veckopengen eller lönen från madrassen: ”Sätt pengarna i arbete!”

Nyhet   •   Okt 27, 2017 09:00 CEST

Att ha pengarna i madrassen betyder att man låter pengarna vara passiva tills de tar slut. Bättre skulle det vara att tänka på hur man kan få också små inkomster att växa så att också en liten slant snart är en större summa. Det här missförhållandet har nu den superpopulära Youtube-sketchgruppen Justimusfilms gripit tag i tillsammans med Sparbanken.

Att använda pengar förnuftigt och den vägen trygga den egna ekonomiska situationen har, när snabblånen blivit vanligare, upplevt en liten inflation bland unga – och också vuxna. Sparbanken och Justimusfilms griper nu tillsammans tag i detta så att unga ska få ut så mycket som möjligt av pengar de fått som gåva eller tjänat på sommarjobbet.

”Det är inte fråga om att vara snål och neka sig allt som är roligt utan tvärtom: en liten planmässighet när det kommer till pengar är just det som gör det möjligt att förverkliga större drömmar, vare sig det är fråga om en resa, ett mellanår, en egen bostad eller större anskaffningar”, säger marknadsförings- och kommunikationsdirektör Laine Spellman i Sparbanksgruppen.

Ju tidigare ungdomarna lär sig att sätta pengarna i arbete desto mera spelrum har de i framtiden – och desto bättre går det då också för hela samhället. Attitydförändringen börjar med de unga, men de unga behöver hjälp att hitta tillförlitlig information och man måste erbjuda just de unga fungerande sätt att placera pengar.

Justimusfilms tände på ämnet eftersom det berör också varje medlem i sketchgruppen personligt som företagare.

”Vi gick med i samarbetet med Sparbanken eftersom vi förutom den viktiga saken ser mycket potential med tanke på våra filmer. Alla, oberoende av ålder, borde kunna använda pengar på ett smart sätt. Utgående från det kom idéerna till sketcherna nästan av sig själv”, förklarar Sami Harmaala från Justimusfilms.

Justimusfilms fick fria händer av Sparbanken att behandla användningen av pengar i form av en sketchtrilogi. Det utlovas tre otroliga videor i garanterad Justimusfilms stil.

”För oss är det viktigt att de unga bättre tas i beaktande som bankkunder och att de tilltalas som förnuftiga människor. Hur man kan spara lär man sig redan som ung. Justimusfilms är en viktig samarbetspart för oss och vi tror att de kommer att hitta på helt nya sätt att se på sparande”, berättar Spellman.

Videorna publiceras på Justimusfilms YouTube-kanal en gång i veckan från och med fredagen den 27 oktober. Ett evenemang som ansluter sig till Sparbankens kampanj Sätt pengarna i arbete ordnas i Helsingfors den 2 november kl. 17–18 i Kampens köpcentrum och då uppträder förutom Justimus också Benjamin som gör internationell karriär som sångare.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.