Följ Sparbanksgruppen i Finland

​Kontanter med Sparbankens kort i K-matbutikernas kassa och Neste K-trafikstationerna

Nyhet   •   Maj 03, 2016 08:00 CEST

K-matbutikernas och Neste K-trafikstationernas tjänst för köp och uttag utvidgas den 2 maj. I fortsättningen kan också kunderna i de Sparbanker som hör till Sparbanksgruppen ta ut kontanter i butikens kassa i anslutning till kortköp. 

- Vi vill erbjuda våra kunder ett lätt och säkert sätt att ta ut kontanter. K-matbutikernas heltäckande nätverk och långa öppettider kompletterar utmärkt de alternativ för kontanttjänster som Sparbankernas kunder har tillgång till. Tjänsten omfattar Sparbanksgruppens alla Debit- och Electron-kortkunder, dvs. sammanlagt ca 250 000 kortkunder i Sparbanken berättar affärsverksamhetsdirektör Harri Mattinen på Sparbankscentralen.

Kontantuttag är möjliga med Sparbankens alla debit-, electron- och business debit-kort.

- Kunder som har ett kombinationskort ska välja debit när de godkänner köp/uttagstransaktionen med PIN-koden. Uttaget av kontanter ska ske i samband med ett kortköp, så kunderna kan inte enbart ta ut pengar i kassan, säger Mattinen.

Kontanter i K-matbutikerna i hela Finland
K-matbutikerna tillhandahåller uttagstjänster i K-matbutiker och Neste K-trafikstationer i Finland. När man betalar med ett debit-kort kan man ta ut upp till 200 euro i kassan. Någon nedre gräns för uttag finns inte.

I och med K-matbutikernas kontantuttagstjänst kan kunderna ta ut pengar också på platser där det annars inte skulle vara möjligt eller där avståndet till närmaste automat är stort.

- Köp och uttagstjänsten gör vardagen lättare eftersom man kan ta ut pengar bekvämt när man handlar och man får kontanter under butikens alla öppettider. Tjänsten har tagits emot med stor iver i glesbygden och på små sommarstugeorter, säger utvecklingschef Juha Andelin på Kesko.

Kontanter kan tas ut i alla K-matbutiker. Varje Sparbank bestämmer själv om pris för tjänsten. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.