Följ Sparbanksgruppen i Finland

Ska du resa någonstans?

Nyhet   •   Jul 20, 2016 08:15 CEST

Ska du resa någonstans? Ta med lämpliga kort och dessutom kontanter.

När semestersäsongen blir som livligast tänkte vi här på Sparbanken påminna dig om hur du bäst tar hand om pengaärendena under resan.

Med några enkla tips håller du din resekassa i säkerhet och sparar pengar.

Ta med dig kontanter
Kortbetalning accepteras rätt ofta överallt, men det lönar sig att ha kontanter med i reserv.

Med Sparbankens kort lyfter du behändigt kontanter i alla bankautomater, både i Finland och utomlands. I tjänsten Visa ATM Locator hittar du bankautomaten närmast dig. Arvoden för uttag av kontanter hittar du i Sparbankens prislista på webbplatsen och i nätbanken. En del automater kan dessutom debitera en egen avgift.

Om du reser utanför euroområdet lönar det sig att beställa resevalutan redan på förhand. Du beställer enkelt med dina bankkoder via tjänsten www.valuutanvaihto.fi. Utomlands debiterar en lokal valutaväxlare i allmänhet ett arvode och eventuellt förlorar du också på valutakursen.

Rätt eller rätta kort garanterar en lyckad resa
Sparbankens Visa Credit/Debit-kort motsvarar bäst resenärens behov, såväl i Finland som utomlands. Kontrollera ändå före resan att den Visa-kredit som är knuten till kortet är tillräckligt stor med tanke på din resebudget. Å andra sidan lönar det sig även att beakta att det på det bankkonto som kortet är knutet till endast finns den täckning som krävs och att kortets säkerhetsgränser motsvarar din användning.

Ta med dig bankkoderna på resan. Om du råkar ut för en överraskning sköter du tryggt och smidigt dina ärenden via nätbanken, oberoende var i världen du befinner dig.

Även om du redan har ett Credit/Debit-kort lönar det sig att också ta med ett annat kort särskilt på längre resor, som Visa Electron eller Debit. Då har du en reservlösning om det eventuellt händer något med det andra kortet. Kom ändå ihåg att förvara korten på en säker plats om du inte förvarar dem tillsammans på samma ställe under resan.

Ta en titt på våra olika kort här.

Minneslista för betalningar med Visa
Om den lokala valutan inte är euro kan försäljaren eller betalterminalen erbjuda en betalning i euro. Betala ändå alltid i den lokala valutan, då omvandlas dina inköp till euro med Visas valutakurs som i många fall är ett förmånligare alternativ.

Du hittar valutakurserna här.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.