Följ Sparbanksgruppen i Finland

​Sparbankens kunder får tillgång till TalletusOtto-automater

Nyhet   •   Apr 25, 2016 08:00 CEST

Kunder som använder Sparbankens Debit- eller Electron-kort kan i fortsättningen göra kontantinsättningar oberoende av kontorets öppettider.

Sparbankernas kunder kan i fortsättningen göra kontantinsättningar oberoende av kontorets öppettider med hjälp av en ny automat, TalletusOtto. I automaten kan kunderna sätta in eurosedlar och euromynt på ett konto som är kopplat till kortet och också använda de gamla bekanta Otto-tjänsterna: uttag, saldo och transaktioner.

Det går snabbt och enkelt att sätta in kontanter. Automaten identifierar äkta eurosedlar och euromynt och krediterar kontot enligt dem. Sparbankskunder som har ett kombinationskort gör klokt i att alltid välja debit-funktionen.

De populära automaterna blir allt vanligare i Finland
Allt fler TalletusOtto-automater installeras i Finland, och dessutom kommer vi snart också att få se OttoPlus-automater på gatorna. Förutom Otto-tjänster erbjuder de också en möjlighet att göra sedelinsättningar.

Insättningstjänsten syns som ett tillägg på de bankers kort som är med i tjänsten i fråga. Den fungerar med dessa bankers samtliga chipförsedda kort med debit-egenskap, också till exempel Visa Electron-korten.

Klart fler sedelinsättningar än väntat
Automatia berättar att de nuvarande 150 TalletusOtto-automaterna används flitigt och att ytterligare några kommer att installeras inom de närmaste två åren. I de automater som används mest görs förutom tusentals uttag även tusentals insättningar varje månad och också i dem som används minst uppgår insättningarna till flera hundra per månad. Två tredjedelar av insättningarna består helt och hållet av sedlar och cirka 90 % av alla pengar som sätts in är sedlar.

- Förutom företagarna verkar det som om en allt större del av privatkunderna också väljer att sätta in sedlar i en automat i stället för att ta dem till kontoret eller förvara dem hemma en längre tid på samma sätt som mynt. Även om till exempel handeln med begagnade varor mellan privatpersoner allt oftare sker över nätet har handelsvolymen ökat och det vanligaste betalmedlet är alltjämt kontanter, menar kundrelationsdirektör Jyri Marviala från Automatia.

OttoPlus = Otto + sedelinsättning
Automatia Pankkiautomaatit Oy, som administrerar Otto-automaterna, kompletterar i år sitt nätverk av insättningsautomater med en ny typ av kontantautomater. De erbjuder samma tjänster som Otto-automaterna, kompletterat med sedelinsättning. Automaten kallas OttoPlus, kort och gott.

Nykomlingen påminner också till sitt utseende om vanliga Otto-automater, bortsett från det nya namnet OttoPlus, som syns i ljusreklamen (se den bifogade bilden).

Nätverket av insättningsautomater utvidgas
OttoPlus-automaterna innehåller ingen utrustning för mynthantering och är därför mindre än de TalletusOtto-automater som Automatia har installerat hittills. De kan också installeras på ytterväggar enligt serviceprincipen 24/7. Meningen är att sammanlagt 100 OttoPlus-automater ska installeras runt om i Finland under 2016–2017, också på mindre orter och områden där det inte finns någon TalletusOtto-automat. De första installeras för testbruk i huvudstadsregionen före sommaren.

Närmare information:

På adressen otto.fi får du reda på var automaterna finns och i vilket skick de är samt mycket mer. Bland annat kan du söka rutten till närmaste automat i söktjänsterna ”Var finns Otto?” och ”Var finns Talletus?”.

Automatia uppdaterar numera informationen om automaternas läge och eventuella serviceavbrott nästan i realtid i söktjänsterna på webbplatsen otto.fi. Där kan du alltså också kontrollera att närmaste automat säkert fungerar.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://sparbanksgruppen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.