Följ Sparbanksgruppen i Finland

​Spartips för föräldrarna

Nyhet   •   Okt 27, 2016 10:37 CEST

- Börja placera och spara till er själva redan innan det blir tillökning i familjen. Inarbetade rutiner är det lätt att fortsätta fastän allt annat är nytt.

- Var beredd på förändring. Att få barn betyder mera kostnader och ofta mindre inkomster när den ena föräldern stannar hemma. Det kan man förbereda sig på genom att planera och spara som mycket man kan.

- Spara till ditt barn redan från början. Också en liten placerad summa kan vara till stor glädje när barnet blir självständigt. Fastän man har ont om pengar blir också en liten sparsumma med tiden en nätt summa.

- Räkna kostnaderna för milstolparna i barnets liv i förväg. Det kan till exempel vara fråga om skolstarten eller en ny hobby. När man är beredd på de möjliga kostnaderna kommer de inte överraskande.

- Var beredd på överraskningar. Allt kan man inte planera i förväg, men också små extra besparingar kan vara till stor hjälp om någon i familjen till exempel blir sjuk eller hushållsmaskiner går sönder.

- Lär barnet att spara. När man redan som liten lär sig använda pengar på ett vettigt sätt är det till stor hjälp när barnet flyttar hemifrån och lär sig att leva ett självständigt liv.

- Spara i fonder eller direkt i aktier. På det sättet får du bättre avkastning på dina besparingar eftersom de pengar som med nuvarande räntor ligger på sparkonton knappt ger någon avkastning alls.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.