Följ Sparbanksgruppen i Finland

Studenterna är fulla av talang

Nyhet   •   Feb 03, 2016 08:37 CET

De studerande är en oersättlig resurs för Sparbanken och bankerna satsar allt mera på dem nu.

Varje år sysselsätter Sparbankerna hundratals studerande via arbetspraktik, lärdomsprov och sommarjobb. Studenternas attityd, iver och kunnande är en oersättlig resurs för Sparbanken och det kommer vi att dra ännu större nytta av i framtiden.

För ett år sedan inledde Nooa Sparbank ett samarbete med yrkeshögskolan Haaga-Helia. Samarbetet gör att Sparbanken blir en del av studenternas vardag bland annat via olika evenemang och genom att delta i studieperioder. Samtidigt fick Sparbanken i Haaga-Helias lokaler i Böle skapa ett klassrum som har Sparbankens visuella uttryck.

– Vi vill komma närmare studenterna, utveckla vår verksamhet med deras kunnande och skapa synlighet i läroanstalter och berätta om möjligheterna att jobba i Sparbanken, berättar Nooa Sparbanks personaldirektör Riikka Niinijärvi.

I och med samarbetet har Sparbanken deltagit i studieperioden Johdatus pankkialalle (introduktion till bankbranschen) där åtta organisationer i finansbranschen i år fick presentera sig för studenterna och berätta om branschen.

– Det är fint att vi har en möjlighet dela med oss av vår expertis till studenter som siktar på bankbranschen och vi i vår tur kan dra nytta av studenternas kunskaper. Bland de unga finns helt otroliga talanger, säger Niinijärvi.

Nooa Sparbank samarbetar också med Åbo yrkeshögskola. Studenterna är med och utvecklar Sparbankens webbplats genom att fundera på deras innehåll och på hur målgruppen unga vuxna förhåller sig till banktjänster.

Eget team av studenter
I januari grundades ett team i Nooa Sparbank som i huvudsak består av studenter. I teamet som går under namnet Päivittäistiimi (teamet för dagliga ärenden) jobbar för tillfället 14 unga på deltid. Av dem studerar största delen vid sidan av arbetet. Arbetsturerna planeras så att det blir tid över också för studierna.

Medlemmarna i teamet har en ställning som visitkort: de är de första som tar emot kunderna på kontoret. Deras viktigaste uppgift är att få kunderna att känna sig välkomna och att hjälpa till i frågor i anslutning till dagliga ärenden.

Arbetet i teamet ger studenterna en möjlighet att få in en fot och bekanta sig med bankens verksamhet.

– Det är viktigt att studenterna hos oss kan påbörja sin egen bankkarriär och samtidigt kommer de med nya synvinklar på en bransch i förändring, säger Niinijärvi som är chef för teamet. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.