Följ Sparbanksgruppen i Finland

Tre orsaker att ta en sparförsäkring

Nyhet   •   Okt 10, 2016 09:04 CEST

1. Flexibilitet enligt behov

En sparförsäkring är en flexibel produkt som är avsedd för långvarigt sparande. Man kan välja spartiden enligt de egna behoven men rekommendationen är fem år eller längre. I en sparförsäkring kan man spara med en engångsbetalning, varje månad eller i cykler som passar en själv. Fastän en betalningsplan för sparandet har gjorts kan den ändras när som helst i enlighet med ens livssituation.

2. Mångsidiga placeringsobjekt

I en sparförsäkring väljs placeringsobjekten bland Sb-fondernas mångsidiga urval i enlighet med de egna avkastningsmålen och den egna risktåligheten. Om man senare vill byta placeringsobjekt när marknaden svänger eller de egna avkastningsmålen förändras så kan man i en sparförsäkring avgiftsfritt byta från ett placeringsobjekt till ett annat. I Sparförsäkringen kan man byta placeringsobjekt i den egna nätbanken.

3. Dra nytta av skattefördelarna

Byte av placeringsobjekt inom försäkringen medför inga skattepåföljder. Det kapital som placerats i en sparförsäkring kan när som helst tas ut skattefritt. I sparförsäkringen betalas kapitalinkomstskatt bara när man tar ut avkastningen på placeringarna. I en sparförsäkring ingår ett hundraprocentigt livförsäkringsskydd, så den kan användas också i arvsskatteplaneringen. En nära anhörig, såsom barn eller barnbarn kan få 35 000 euro skattefritt av sin försäkringsersättning. På den överskridande delen tas arvsskatt ut.

Expert: Sb-Livförsäkrings kontaktchef Anja Nissi.

En sparförsäkring är ett enkelt och flexibelt alternativ för långvarigt sparande. Sparförsäkringen beviljas av Sb-Livförsäkring Ab som Sparbanken är ombud för.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.