Följ Sparbanksgruppen i Finland

​​​​Tre steg till ett nytt hem

Nyhet   •   Jun 16, 2015 07:12 CEST

Under våren och sommaren är bostadshandeln traditionellt livlig. Aito Säästöpankkis vice verkställande direktör Jani Eenola har lång erfarenhet av bostadshandel och han ger tips om tre steg som kan leda till drömmen också under bostadsbytessäsongen. 

Steg ett: För låneförhandlingar genast när du börjar få bostadsfeber.

- När du går till visningen med ett löfte om bolån i bakfickan kan du genast ge en offert på ditt drömhem. Till exempel när du för första gången stiger över tröskeln till ditt framtida hem och känner att nu har du kommit hem. På det sättet ser du till att ditt drömhem inte säljs framför näsan på dig.

Steg två: Kom överens om en privat visning med förmedlaren.

- Fastän bostädernas försäljningstid i allmänhet har blivit längre går särskilt ettor och tvåor som är i gott skick och på central plats fortfarande åt – till och med före visningen. Så om du gillar en bostad ska du genast kontakta förmedlaren.

Steg tre: Lämna en offert som passar din egen plånbok.

- När du stöter på det rätta hemmet ska du ge en offert som passar din egen eller familjens ekonomi. När du funderar på hur stor offert du ska ge ska du komma ihåg att reservera pengar också för nödvändiga renoveringar, anskaffningar och t.ex. överlåtelseskatt. Bestäm tillsammans med bankens expert hur stora amorteringarna på ditt lån ska vara så att det blir lite över varje månad. För man ska ju njuta av livet – särskilt i det nya hemmet.

- Om och när du beslutar följa de här råden ska du vara försiktig. Det kan nämligen hända att du får precis det som du har drömt om.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://sparbanksgruppen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.