Följ Sparbanksgruppen i Finland

De 10 första affärerna i fastighetsförmedlingskedjan Sb-Hem har öppnat

Pressmeddelande   •   Jun 08, 2011 09:58 CEST

Sparbankernas nya fastighetsförmedlingskedja Sb-Hem har öppnat sina 10 första affärer. Den första Sb-Hem-affären startade i Mäntsälä den 18 april 2011. De nio följande finns i S:t Michel, Heinola, Villmanstrand, Nyslott, Orimattila, Imatra, Kouvola, Lammi och Tuulos.

Dessutom öppnas en Sb-Hem-affär i Lahtis, Nurmijärvi och Tusby i juli. Avtal har redan ingåtts med lokala företagare och på flera andra orter är förhandlingarna på slutrakan.

Sb-Hem-fastighetsförmedlingskedjan, som grundades i december 2010 fungerar enligt franchisingprincipen. Kedjan väljer självständiga lokala företagare som partner och dessa får den lokala sparbankens starka stöd och rätt att använda sparbankens varumärke.

Centralbolaget Sb-Hem svarar för stödet till och utvecklingen av kedjans affärer samt för utvecklingen av sparbanksgruppens fastighetsförmedling. Centralbolagets verkställande direktör är eMBA Pekka Ronkainen som har en lång erfarenhet av fastighetsförmedlingsbranschen.

– Sparbankerna har alltid varit med i fastighetsförmedlingen. De senaste åren har de producerat bostadsmarknadstjänster för sina kunder genom att samarbeta med lokala företagare. Nu samlar sparbankernas fastighetsförmedling sina krafter när vi förenar de lokala företagarna – nya eller gamla samarbetspartner – till en del av en riksomfattande kedja. På det här sättet kan vi ytterligare förbättra den service som kunderna får och samtidigt ge fastighetsförmedlingsföretagen ett starkare marknadsföringsmässigt stöd, bedömer Ronkainen.

– Traditionellt fungerar många fastighetsförmedlare lokalt under eget namn. När de ansluter sig till Sb-Hem-kedjan får de ett lönsamt sätt att bygga nätverk på och utvidga sin verksamhet. Kedjans första affärer har kommit utmärkt igång vilket förstärker vår tro på att vår affärsmodell ska vara framgångsrik.

Kedjans mål är att inom fem år höra till de fyra största fastighetsförmedlingsnätverken. I begynnelseskedet har ökningen varit snabbast i sydöstra Finland.

– Vårt nätverk i sydöstra Finland täcker redan nu nästan alla de viktigaste centralorterna. Vår uppdragsstock är stark och handeln livlig. När vi får med också Kotka-, Fredrikshamns- och Borgåregionen kan vi erbjuda invånarna i sydöstra Finland ett av branschens med heltäckande förmedlarnät.

Sparbankernas geografiska nätverk utgör en naturlig grogrund för en ny fastighetsförmedlingskedja. Sparbankerna har över 200 egna kontor runtom i Finland.

Sb-Hem-affärernas visuella uttryck är tydligt och lugnt, huvudfärgerna är blått och vitt.

Ytterligare information lämnas av:
Sb-Hem
Pekka Ronkainen, verkställande direktör
tel. 050 3175 777, e-post: pekka.ronkainen@spkoti.fi

Bilagor:
Sparbankerna i Finland
Sb-Hem-affärernas visuella uttryck

Till Sparbanksgruppen hör 33 Sparbanker och centralorganisationen Sparbanksförbundet. Egna kontor finns det ca 210 och via samarbete har kunderna tillgång till över 400 kontor, 200 service- och betalautomater och alla kontantautomater i Finland. Sparbankernas syfte är att främja sparande och kundernas ekonomiska välstånd. Grundprinciperna för vår service är att vi är nära kunden och lokala. Målet är en kontinuerlig, lönsam tillväxt och att kapitaltäckningen hålls på en säker nivå. År 2011 var rörelsevinsten 65,4 miljoner euro, kapitaltäckningen 22,1 % och kundantalet 587 000. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.