Följ Sparbanksgruppen i Finland

Farväl till avtalscirkusen: Sparande och skydd vid allvarlig sjukdom i ett paket

Pressmeddelande   •   Nov 06, 2017 08:00 CET

Om du är intresserad av försäkringar och av att spara men vill slippa en massa avtal, så har vi lösningen: Sb-Livförsäkring har slagit ihop sparande och skydd vid allvarlig sjukdom. Sparbanken Livskraft kombinerar en spardel och ett skydd vid allvarlig sjukdom som ersätter vid de vanligaste allvarliga sjukdomarna i Finland, dvs. cancer, hjärtinfarkt och stroke. Långtidssparandet igen skapar tilläggsskydd för framtiden.

Som första i Finland kombinerar Sb-Livförsäkring långtidssparande med skydd vid allvarlig sjukdom i samma paket. Spardelen i Livskraft kommer från Sb-Livförsäkring och skyddet vid allvarlig sjukdom från Chubb. 

Målgruppen för Livskraft är alla 18–59-åringar som bor i Finland och som uppskattar såväl ett bekvämt långtidssparande som en försäkring som är flexibel i olika livssituationer. I Sparbanken Livskraft kan man sköta betalningarna på ett sätt som är flexibelt för den egna ekonomin: antingen varje månad eller genom att betala en större summa på en gång – eller inte betala något alls vissa månader.

”Folk är i allmänhet ganska dåliga på att tänka på sparande. Hos oss tänker man lätt att man ska ha ”råd att spara” och att det är något bara för rika människor. Det här är en missuppfattning som är svår att utrota. När vi i Sparbanken tillsammans med kunden går igenom kundens situation visar det sig ofta att det visst går att spara en eller t.o.m. två hundralappar i månaden”, förklarar verkställande direktör Ville Raunio på Sb-Livförsäkring.

Med sin nya kombinationsprodukt vill Sparbanken svara på behovet att öka finländarnas förmögenhet och deras möjligheter att förbereda sig för framtiden.

”Till exempel ansöker man oftast om låneskydd för att vara beredd på sämre tider. I Livskraft sparar man i positiv anda för bättre tider”, fortsätter Raunio.

Ju tidigare man börjar spara desto förmånligare är det. I Livskraft är den minsta försäkringspremien 100 euro/månad. Av det går en liten del till skyddet vid allvarlig sjukdom och största delen går till spardelen. Till exempel är försäkringspremien för en 29-åring som inte röker 1,92 euro/månad och resten går till en placeringskorg som innehåller fonder. För en 40-åring är försäkringspremien 10,53 euro/månad. För allvarlig sjukdom finns det två engångsersättningsalternativ, antingen 20 000 euro eller 40 000 euro. I exempelfallen är engångsersättningen 40 000 euro.

För försäkringen i Livskraft görs en förenklad hälsodeklaration av den egna och de närmast anhörigas sjukdomshistoria. Livskraft kräver också ett besök på kontoret där man kartlägger kundens situation och kunden får exakta uppgifter om och en riskkartläggning av Livskrafts tre olika Kapitalförvaltarens bästa-placeringskorgar: av dem passar Räntebetonad och Balanserad den måttliga placeraren medan Avkastningsinriktad passar den avkastningsinriktade spararen och placeraren. Om sjukdomen drabbar kunden betalas den skattefria engångsersättningen ut. Ersättningen kan användas hur som helst; den måste inte användas till exempel till vård- eller läkarkostnader.

”Folk önskar att deras försäkringar och sparavtal ska vara flexiblare i olika livssituationer. Man kan behöva sina besparingar snabbt och inte behöva vänta till exempel på pensionsåldern förrän man får dem. Ur Sparbanken Livskraft kan man ta ut besparingar antingen alla på en gång eller till exempel varje månad. Ofta har ju produkterna konstruerats så att människan måste vara flexibel när produkten inte är det. Därför är Livskraft flexibel så att människan inte behöver vara det”, betonar Raunio.

Sparbanken Livskraft har funnits tillgänglig i Sparbankerna sedan den 30 oktober 2017.

Ytterligare information lämnas av:

Verkställande direktör Ville Raunio (ville.raunio@saastopankki.fi)

Produktchef Aleksi Jalava (aleksi.jalava@saastopankki.fi)

Sparbanken är Finlands äldsta bankgrupp och har 470 000 finländska hushåll, små och medelstora företag eller lantbruk som kunder. För sina kunder tillhandahåller Sparbanksgruppen utöver heltäckande retail bankingtjänster även tjänster för bostadsbyte och försäkring. Till Sparbanksgruppen hör utöver 23 Sparbanker dessutom Sparbanksförbundet anl, Sb-Livförsäkrings, Sp-Fondbolag, Sparbankernas Centralbank Abp och fastighetsförmedlingskedjan Sb-Hem. Sparbanksgruppen har ca 1155 anställda på olika håll i Finland. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.