Följ Sparbanksgruppen i Finland

Finansieringen av små och medelstora företag underlättas – Sparbanksgruppen deltar i EU:s garantiprogram

Pressmeddelande   •   Dec 08, 2017 13:00 CET

Finansieringen av små och medelstora företag är nu ännu enklare i Sparbanksgruppens banker. Det avtal som 8.12.2017 undertecknades med EU:s investeringsbank tar EU:s nya garantiprogram till Sparbanksgruppernas banker.

Garantiprogrammet som går under namnet SME Initiative Finland är ett program som finansieras av finska staten, Europeiska kommissionen, Europeiska investeringsbanken och Europeiska investeringsfonden. Avsikten med programmet är att göra det lättare att få företagslån och på det sättet främja tillväxten och nya arbetstillfällen.

För Sparbanksgruppen var det ett naturligt steg att gå med i det nya garantiprogrammet. Med hjälp av det kan vi för företagaren minska det krav på eget kapital som i många fall kan utgöra ett hinder för företagandet eller företagets tillväxt.

  • Sparbankerna är redan nu bra banker för småföretagarna – hos oss får också ett mindre företag en egen kundansvarig och uppmärksam betjäning. Tack vare EU:s nya garantiprogram kan vi ge småföretagarna ännu bättre service, säger utvecklingschef Tapani Lehti på Sparbanksförbundet.

Små och medelstora företag som ansöker om lån i Sparbankerna kan ansöka om Europeiska investeringsbankens garanti för sitt lån så länge de uppfyller villkoren. Villkoren innehåller bl.a. att företaget har under 250 anställda, omsättningen är under 50 miljoner euro och balansen under 43 miljoner euro.

Hela garantisumman får företaget inte från garantifonden. Den egna finansieringen varierar från fall till fall och garantiprogrammets garanti är högst 50 %.

Mera information om saken lämnas av:

Tapani Lehti, utvecklingschef

050 420 1070

Sparbanken är Finlands äldsta bankgrupp och har 470 000 finländska hushåll, små och medelstora företag eller lantbruk som kunder. För sina kunder tillhandahåller Sparbanksgruppen utöver heltäckande retail bankingtjänster även tjänster för bostadsbyte och försäkring. Till Sparbanksgruppen hör utöver 23 Sparbanker dessutom Sparbanksförbundet anl, Sb-Livförsäkrings, Sp-Fondbolag, Sparbankernas Centralbank Abp och fastighetsförmedlingskedjan Sb-Hem. Sparbanksgruppen har ca 1155 anställda på olika håll i Finland. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.