Följ Sparbanksgruppen i Finland

Kirsi Autiosalo har utnämnts till Sparbanksförbundets riskhanteringsdirektör

Pressmeddelande   •   Maj 20, 2013 08:00 CEST

Ekonomie magister Kirsi Autiosalo (42) har utnämnts till Sparbanksförbundets riskhanteringsdirektör från och med 20.5.2013.

Autiosalos uppgift är att leda och koordinera Sparbanksförbundets riskhantering med målsättningen att främja Sparbankernas och Sparbanksgruppens konkurrenskraft och verksamhetsförutsättningar. Autiosalo hör till förbundets ledningsgrupp och rapporterar till verkställande direktören Pasi Kämäri.

Autiosalo har lång erfarenhet av ALM-frågor och riskhantering. Hon har varit i Danske Banks och dess föregångares Sampo Banks och Leonias tjänst i olika uppgifter sedan 1999. Innan dess arbetade hon bl.a. på Egendomsförvaltningsbolaget Arsenal och Sparbanken Finland.

Till Sparbanksförbundet kommer Autiosalo från tjänsten som direktör för Danske Banks ALM & Market Risk-verksamhet, där hennes huvudansvar har varit ALM, hanteringen av marknads- och likviditetsrisker, ratingförhållanden och bankens långsiktiga kapitalanskaffning.

Ytterligare information lämnas av: Sparbanksförbundets verkställande direktör Pasi Kämäri,
tfn (09) 5480 5240, 0500 688 222, e-post: pasi.kamari@saastopankki.fi.

Sparbanksförbundets riskhanteringsdirektör Kirsi Autiosalo, tfn 050 4200 867,
e-post: kirsi.autiosalo@saastopankki.fi.

Till Sparbanksgruppen hör 31 Sparbanker och centralorganisationen Sparbanksförbundet. Egna kontor finns det 200 och via samarbete har kunderna tillgång till nästan 400 kontor, 200 service- och betalautomater och alla kontantautomater i Finland. Sparbankernas syfte är att främja sparande och kundernas ekonomiska välstånd. Grundprinciperna för vår service är att vi är nära kunden och lokala. Målet är en kontinuerlig, lönsam tillväxt och att kapitaltäckningen hålls på en säker nivå. År 2012 var rörelsevinsten 67,1 miljoner euro, kapitaltäckningen 22,1 % och kundantalet 588 500. www.sparbanken.fi


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.