Följ Sparbanksgruppen i Finland

Sb-Hem erövrar Finland – den nya kedjan snart på 40 orter

Pressmeddelande   •   Dec 22, 2011 10:26 CET

Sparbankernas fastighetsförmedlingskedja Sb-Hem som grundades i december 2010 växer fenomenalt. Bolaget som verkar på franchisingbasis öppnade sitt första kontor i april 2011 i Mäntsälä. För tillfället verkar det redan på 28 orter och på 12 orter finns det avtal om inledande av verksamhet. Sb-Hem-företagen sysselsätter nu ca 100 personer. 

– Under det här året har nästan 50 helt nya arbetsplatser uppstått. Till slutet av nästa år fördubblas antalet. Samtidigt har vi skapat ny företagsverksamhet på hela 14 orter. Det här otroliga fenomenet visar att vår affärsmodell som baserar sig på franchisingföretagande fungerar. Den har tagits entusiastiskt emot bland fastighetsförmedlarna. I och med att de har anslutit sig till Sb-Hem har många etablerade förmedlare samtidigt kunnat utvidga sin verksamhet, berättar arkitekten bakom kedjan, Sb-Hem Ab:s verkställande direktör Pekka Ronkainen.

”Lysande stjärna mitt i recessionsrädslan”

– I Finland lever vi i en rädsla för recession. Företagen meddelar ständigt om nya samarbetsförhandlingar och uppsägningar. På många orter är arbetslösheten ett stort problem. Så här inför julen kan man väl säga att vi är en lysande stjärna på det här fältet. Vi är stolta över att Sparbankerna och Sb-Hem kan berätta glada nyheter om tillväxt och expansion. Vi har gett företagsverksamheten och sysselsättningen en vitamininjektion på många orter. Vi har åstadkommit något helt nytt och engagerande. Inte alls någon dålig sak, småler Ronkainen.

– Sb-Hem är redan lika starkt i sydöstra Finland som de gamla aktörerna i branschen. Nya kontor öppnas i huvudstadsregionen, Nyland, Egentliga Tavastland och Satakunda. Vi har inte tänkt minska på farten i fortsättningen heller. Målet är att verka på över 50 orter och finnas bland de fyra största fastighetsförmedlingskedjorna i Finland, säger han.

Sparbankerna stöder

Sb-Hem Ab:s verksamhet baserar sig på en modell där bolaget som partner väljer självständiga lokala företagare. Dessa å sin sida får den lokala sparbankens starka stöd för sin verksamhet och får använda Sparbankernas varumärke. Sparbankernas geografiska nätverk ger möjlighet till den kraftiga tillväxten. Sparbankerna har över 200 kontor runt om i Finland.

– Sparbankerna har alltid varit med i fastighetsförmedlingen. De senaste åren har de producerat bostadsmarknadstjänster för sina kunder genom att samarbeta med lokala företagare. Nu förenar Sparbankernas fastighetsförmedling sina krafter när vi sammanslår de lokala företagarna – nya eller gamla samarbetsparter – till en del av en riksomfattande kedja. På det här sättet kan vi ytterligare förbättra den service kunderna får och samtidigt ge fastighetsförmedlingsföretagen ett starkare marknadsföringsstöd, förklarar Ronkainen bakgrunden.

Sb-Hem finns nu i Helsingfors (östra Helsingfors), Björneborg, Hartola, Heinola, Hollola, Hyvinge, Imatra, Joutsa, Kervo, Klövskog, Kotka, Kouvola, Lahtis, Lammi, St. Michel, Mäntsälä, Nastola, Nyslott, Orimattila, Padasjoki, Riihimäki, Sysmä, Tavastehus, Träskända, Tuulos, Tusby, Villmanstrand och Åbo.

Avtal om att inleda verksamhet under Sb-Hem-symbolen har ingåtts i Borgå, Fredrikshamn, Huittinen, Högfors, Janakkala, Lojo, Mäntyharju, Nummela, Nurmijärvi, Ristiina, Suomenniemi och Vanda.

Ytterligare information nationellt lämnas av:
Pekka Ronkainen
Sb-Hem Ab:s verkställande direktör
tel. 050 3175 777, e-post: pekka.ronkainen@spkoti.fi

Lokalt av de ovannämnda orternas företagare. Kontaktuppgifter: www.spkoti.fi.

Bilagor: Pekka Ronkainens fotografi och CV (på finska), Sb-Hem Ab:s företagssymbol samtett fotografi på hur ett Sb-Hem-kontor ser ut.

Till Sparbanksgruppen hör 33 Sparbanker och centralorganisationen Sparbanksförbundet. Egna kontor finns det ca 210 och via samarbete har kunderna tillgång till över 400 kontor, 200 service- och betalautomater och alla kontantautomater i Finland. Sparbankernas syfte är att främja sparande och kundernas ekonomiska välstånd. Grundprinciperna för vår service är att vi är nära kunden och lokala. Målet är en kontinuerlig, lönsam tillväxt och att kapitaltäckningen hålls på en säker nivå. År 2011 var rörelsevinsten 65,4 miljoner euro, kapitaltäckningen 22,1 % och kundantalet 587 000. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.