Följ Sparbanksgruppen i Finland

Sparbanksförbundet får en förändringsvänlig verkställande direktör

Pressmeddelande   •   Sep 01, 2017 09:00 CEST

Till ny verkställande direktör för Sparbanksgruppen har valts Tomi Närhinen (ekon.mag.) Närhinen (f. 1965) börjar som verkställande direktör för Sparbanksförbundet idag den 1 september 2017.

Före Sparbanksförbundet verkade Närhinen som ekonomidirektör vid Rovio. Innan det har han bland annat varit ekonomidirektör vid Nordea och konsult vid PwC och IBM.

”Jag övertar mycket stolt rodret för Sparbanksförbundet. Sparbanken är på riktigt kundens bank, så i det här arbetet kombineras för mig viktiga värden som medmänsklighet och att människan står i centrum. Nu ska vi tillsammans med de sparbanksanställda och sparbankerna föra hela gruppen framåt. Bankbranschen lever nu i ett så intressent förändringsskede att det är spännande och inspirerande att vara med och förnya ingrodda verksamhetsmodeller”, konstaterar Närhinen.

”Tomi är en modern affärsutvecklare som har en lång och mångsidig erfarenhet av olika uppgifter inom ekonomi- och finansledning. Han är en stark förändringsledare och från spelindustrin tar han med sig ett sätt att se på saker ur en ny synvinkel. Vi önskar Tomi mycket välkommen”, säger Kalevi Hilli, ordförande för Sparbanksförbundets styrelse.

”Vi är ute efter en kraftig tillväxt och enligt mig har vi i Sparbanken utmärkta möjligheter till det. Vi förnyar det ganska ensidiga sätt som bankerna traditionellt betjänar sina kunder på och vi ställer alltid kunden först. Jag tror att det bland alla förändringar och omvandlingar finns en allt större efterfrågan på en bank som på riktigt står på kundens sida”, säger Närhinen.

Närhinen bor i Helsingfors, till familjen hör en fru och tre barn. Fritiden tillbringar han i stugan och på båten, han reser, fotograferar, springer och läser.

Ytterligare information lämnas av:

Verkställande direktör Tomi NärhinenTfn +358 40 72 43 896
tomi.narhinen@saastopankki.fi

Styrelsens ordförande Kalevi HilliTfn+358 40 55 11 402
kalevi.hilli@saastopankki.fi

Sparbanken är Finlands äldsta bankgrupp och har 470 000 finländska hushåll, små och medelstora företag eller lantbruk som kunder. För sina kunder tillhandahåller Sparbanksgruppen utöver heltäckande retail bankingtjänster även tjänster för bostadsbyte och försäkring. Till Sparbanksgruppen hör utöver 23 Sparbanker dessutom Sparbanksförbundet anl, Sb-Livförsäkrings, Sp-Fondbolag, Sparbankernas Centralbank Abp och fastighetsförmedlingskedjan Sb-Hem. Sparbanksgruppen har ca 1400 anställda på olika håll i Finland. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://sparbanksgruppen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.