Följ Sparbanksgruppen i Finland

Sparbanksgruppen fördjupar med Fundu Platform Oy sitt samarbete inom lånebaserad gräsrotsfinansiering

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2018 08:00 CEST

Sparbanksgruppen och Fundu, som förmedlar lånebaserad gräsrotsfinansiering, intensifierar sitt samarbete med ett riksomfattande samarbetsavtal. Syftet med det bredare samarbetet är att ge företagskunderna i alla Sparbanker en kanal till lånebaserad gräsrotsfinansiering, och på det sättet öka företagens finansieringsalternativ.

”Med hjälp av samarbetet kan vi allt bättre svara mot företagens olika finansieringsbehov i hela Finland. På det sättet kan vi ge våra kunder en mera mångsidig service”, säger Sparbanksgruppens direktör med ansvar för företagskunder Kari Suutari.

”Vi vill för vår egen del hjälpa de finländska företagen att lyckas, fortsätter Suutari och betonar att gräsrotsfinansiering kombinerad med traditionell bankfinansiering är särskilt viktigt när ett företag är i ett utvecklingsskede.

”För oss erbjuder Sparbanksgruppen en viktig möjlighet att samarbeta med en riksomfattande lokalbanksgrupp som känner företagskundernas behov särskilt väl”, konstaterar Fundus verkställande direktör Lasse Vuola.

Fundu förutspår att de under nästa år kommer att förmedla finansiering till företag för ca 150 miljoner euro.

Fundu erbjuder en digital investeringsplattform där investerarna kan teckna enskilda företags lån. Fundus största enskilda ägare är LokalTapiola.

Om Fundu:

Fundu är ett kraftigt växande teknologibolag i finansieringsbranschen. Fundu förmedlar lånebaserad finansiering via sin investeringsplattform. Fundus mål är att vara Finlands största förmedlare av finansiering till små och medelstora företag i företagslån på under 500 000 euro senast år 2023. LokalTapiola Ömsesidigt Försäkringsbolag äger 21 % av Fundu.

Ytterligare information lämnas av:

Kari Suutari

Direktör med ansvar för företagskunder

Sparbanksgruppen

kari.suutari@saastopankki.fi

telefon 044 207 1905

Lasse Vuola

verkställande direktör

Fundu Platform Oy

lasse.vuola@fundu.fi

telefon 044 515 1258

Sparbanksgruppen främjar individens och samhällets ekonomiska välstånd. Vi vill att man känner oss för vårt mod, vår expertis och passion att göra ett utmärkt kundarbete. Sparbanksgruppen består av 23 lokala Sparbanker samt Sparbankscentralen som finns i Vallgård i Helsingfors. Utöver omfattande banktjänster erbjuder vi våra kunder tjänster för placering, bostadsbyte och försäkring.

Sparbanksgruppen har ca 1400 anställda på olika håll i Finland. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.