Följ Sparbanksgruppen i Finland

Sparbanksgruppen inleder produktsamarbete med Taaleri

Pressmeddelande   •   Jun 13, 2018 08:00 CEST

Taaleri och Sparbanksgruppen har undertecknat ett avtal om produktsamarbete. Målet är att lansera den första investeringslösningen som baserar sig på avtalet före slutet av år 2018. För förvaltningen av den specialplaceringsfond som byggs upp kring ett miljötema svarar Sp-Fondbolag Ab. En betydande andel av fondens tillgångar kommer att placeras i fondandelar i alternativfonder som förvaltas av Taaleri Pääomarahastot Oy.

Målet med samarbetet är att främja Taaleris och Sparbanksgruppens affärsverksamhet genom att erbjuda kunderna intressanta och konkurrenskraftiga produkter och tjänster. Samarbetet kommer att utvecklas också i framtiden.

”Vi anser att produktsamarbetet med Sparbanksgruppen ger bägge parter intressanta möjligheter att öka affärsverksamheten”, säger Samu Lang som svarar för Taaleri Oyj:s kapitalförvaltningssegment.

”Med våra kapitalfonder skapar vi nya investeringsmöjligheter samt bygger det finländska samhället och skapar nytt arbete. Med vårt samarbete vill vi för vår del hjälpa alla finländare att se nyttan med att äga och att hitta sitt eget ansvarsfulla sätt att äga. Ägande hör ju till alla”, betonar Taaleri Pääomarahastot Oy:s verkställande direktör Ari Metso.

”Vi som jobbar i sparbanken har en viktig uppgift – vi främjar våra kunders ekonomiska välstånd. Vår grunduppgift har varit densamma redan i nästan 200 år. Vi är kända för att sätta kunden i centrum, för att vara toppexperter inom ekonomi och för att ge Finlands bästa service. Samarbetet med Taaleri känns naturligt eftersom vi vill erbjuda våra kunder en stor variation av möjligheter att bli förmögna, säger Sp-Fondbolag Ab:s verkställande direktör Petteri Vaarnanen.

Sparbanksgruppen består av 23 lokala Sparbanker samt Sparbankscentralen som verkar i Vallgård i Helsingfors. Till Sparbankscentralen hör bland andra Sp-Fondbolag Ab som erbjuder placeringsfonds- och kapitalförvaltningstjänster. Sparbankerna har sammanlagt nästan en halv miljon kunder.

Ytterligare information lämnas av:

Petteri Vaarnanen, verkställande direktör, Sp-Fondbolag Ab, 040 721 8779, petteri.vaarnanen@saastopankki.fi

Samu Lang, Direktör, affärssegmentet kapitalförvaltning, Taaleri Oyj, 050 422 6334, samu.lang@taaleri.com

Ari Metso, Verkställande direktör, Taaleri Pääomarahastot Oy, 045 123 6890, ari.metso@taaleri.com

Sparbanksgruppen främjar individens och samhällets ekonomiska välstånd. Vi vill att man känner oss för vårt mod, vår expertis och passion att göra ett utmärkt kundarbete. Sparbanksgruppen består av 23 lokala Sparbanker samt Sparbankscentralen som finns i Vallgård i Helsingfors. Utöver omfattande banktjänster erbjuder vi våra kunder tjänster för placering, bostadsbyte och försäkring.

Sparbanksgruppen har ca 1400 anställda på olika håll i Finland. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.