Följ Sparbanksgruppen i Finland

Tommi Rytkönen ny VD för Nooa Sparbank

Pressmeddelande   •   Aug 07, 2012 11:00 CEST

Tommi Rytkönen ny VD för Nooa Sparbank

Ekon. mag, MBA Tommi Rytkönen (45) har utnämnts till ny verkställande direktör för Nooa Sparbank som fungerar i huvudstadsregionen. Han tillträder den 1 september 2012.

Rytkönen är för tillfället verkställande direktör för den riksomfattande kedjan Kiinteistömaailma. Inom Kiinteistömaailma-kedjan har han arbetat i sju år, först som regiondirektör för Nyland och de senaste 5,5 åren som verkställande direktör. Innan det hade han ansvarsfulla uppgifter inom retail banking från 1989 till 2005. Tommi Rytkönen sitter också i styrelsen för Annonsörernas Förbund, Finlands Franchising Förening och Kiinteistönvälitysalan keskusliitto.

”Jag har fått vara med och utveckla Kiinteistömaailma-kedjan från en kedja på ca 100 bostadsbutiker till nästan 130 bostadsbutiker och kedjans marknadsandel har vuxit betydligt. Vi har också förändrat bostadsmarknaden från grunden genom att lansera Tarjouskauppa med hjälp av vilken redan över 17 000 hem har sålts under de senaste åren. Det ger min efterträdare en god plattform att bygga vidare på.”

Nooa Sparbank är en stark finländsk bank. Banken grundades 2003 för att uttryckligen betjäna kunder i huvudstadsregionen och den ägs av 33 finländska sparbanker. Nooa Sparbank är mycket solid. Bankens kapitaltäckning är 18 procent när minimikravet är 8 procent. Nooa Sparbank betjänar sina kunder i tio kontor i Helsingfors, Esbo, Vanda, Träskända och Kervo. Banken har ca 30 000 kunder.

”När jag i tiden övergick till Kiinteistömaailma hade jag redan mentalt tagit farväl av retail banking. Jag tänkte att jag sett allt under mina nästan 16 år. Möjligheten att få vara med och skriva några uppslag till i Nooa Sparbanks tillväxthistoria fick mig ändå att ivrigt greppa chansen. Bankverksamheten är igen i ett brytningsskede och jag tror att det mellan de stora konkurrenterna finns plats för en flexibel aktör som ställer sina kundnöjdhetsmål klart högre än andra.”, säger Rytkönen.

Ordföranden för Nooa Sparbanks styrelse, Oma Säästöpankkis verkställande direktör Pasi Sydänlammi berättar att styrelsen är mycket nöjd med att ha fått en verkställande direktör som verkligen kan sin sak.

”Nooa Sparbank har nästan tio år av verksamhet bakom sig. Nu är det lämplig tid att ta följande steg i utvecklingen och det är naturligt att göra det under ledning av en ny verkställande direktör. Tommi har gedigen erfarenhet och han har visat att han kan leda en framgångsrik affärsverksamhet. Det rådande marknadsläget ger Nooa Sparbank utmärkta förutsättningar för en lönsam tillväxt och en förstärkning av sparbanksverksamhetens ställning i huvudstadsregionen”, säger Sydänlammi.

Ytterligare information lämnas av:

Pasi Sydänlammi, Nooa Sparbanks styrelseordförande, tel. 045 657 5506
Tommi Rytkönen, Nooa Sparbanks verkställande direktör fr.o.m. 1.9, tel. 0400 849 819.

 

Till Sparbanksgruppen hör 33 Sparbanker och centralorganisationen Sparbanksförbundet. Egna kontor finns det ca 210 och via samarbete har kunderna tillgång till över 400 kontor, 200 service- och betalautomater och alla kontantautomater i Finland. Sparbankernas syfte är att främja sparande och kundernas ekonomiska välstånd. Grundprinciperna för vår service är att vi är nära kunden och lokala. Målet är en kontinuerlig, lönsam tillväxt och att kapitaltäckningen hålls på en säker nivå. År 2011 var rörelsevinsten 65,4 miljoner euro, kapitaltäckningen 22,1 % och kundantalet 587 000. www.sparbanken.fi

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.